Dekanın Mesajı – Prof. Dr. Fatma TÖRE

ft (2)
Biruni Üniversitesi büyük bir heyecanla Tıp eğitimine başladı.

Üniversitemiz, Topkapı surlarının karşısında, çevresi yeşil alanlarla kaplı, tarihi dokuyla uyumlu modern mimari yapıda, şehrin merkezinde bir kampüs hayatı sunmaktadır. Üniversitemiz, ülkemizde tanımlanmış 40 sağlık branşının tamamını içeren Türkiye’nin en kapsamlı sağlık üniversitesidir. Tıp Fakültemiz, bir sağlık üniversitesi olan üniversitemizin temel fakültelerinden birisidir. Bu bağlamda üniversitemizin tüm imkanlarının odak noktasındadır.

Temel hedefi geleceğin hekim Biruni’lerini yetiştirmek olan fakültemizde amacımız, her açıdan fark oluşturarak, sadece klasik öğretileri uygulayan değil, yenilikleri tanımlayıp, yeni keşifler yaparak bunları insanlığın hizmetine sunabilen 21. yüzyılın hekim BİRUNİ’lerini yetiştirmektir.

Dünyanın önde gelen Tıp Fakültelerinden olan “Baylor College of Medicine” ile yakın işbirliği içerisinde, öğrencilerin karşılıklı imkanlardan yararlanmalarını sağlamak hedeflenmiştir. Akademik kadromuz, kendi alanında en iyi akademisyenlerden oluşmaktadır ve dünyada alanında en iyi olan bilim insanlarını da üniversitemize kazandırmak için çalışmalar devam etmektedir.

Öğrencide zihinsel gelişim ve performans artışına yönelik, etkileşimli, aktif katılımlı, konunun zamanında öğrenilmesini sağlayan “Eğitimde Biruni” metodu, fakültemizde aktif olarak uygulanmaktadır. En son teknoloji ile donatılmış hastanemiz, dünya standartlarında, nitelikli sağlık personeli ile hizmete girmiştir. Üniversitemizde modern teknolojilerle donanmış laboratuvarlar bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, eğitim alanlarıyla ilgili gerekli tüm deney, simülasyon, uygulama ve araştırmaları yapma imkanına sahiptir.

Fakültemiz, birinci sınıf programına 950 saatlik İngilizce hazırlık dersleri entegre ederek, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiştir. Bu program sayesinde öğrencilerimizin yıllık ders yükü artmaksızın, bir yıl kaybetmeden İngilizce öğrenmeleri sağlanmaktadır.

Her akademik yılın sonunda yapılacak olan değerlendirmeye göre başarılı bulunan öğrencilere başarı bursu sağlanmaktadır.

Tıp eğitimi diğer alanlara göre uzun ve yorucudur. Bu süreci kolaylaştırmak için fakültemizde, ilk yıldan itibaren pratik hayatla iç içe uygulamalar yapılarak dünyadaki gelişmelerle eş zamanlı olarak öğrencilerimize yeni modeller sunulmakta ve dünya ile yarışabilir bir eğitimin daha kolay bir şekilde alınması sağlanmaktadır.

Taklit eden değil taklit edilen olmayı hedefliyorsanız, eğitiminiz süresince farklı olduğumuzu hissedeceğiniz, kaliteyi ve tıbbın hazzını doya doya yaşayacağınız, samimi ve sıcak arkadaşlıkların kurulacağı aile ortamına katılmaya sizleri de davet ediyoruz.