“Fidanlar ve Çınarlar El Ele” Etkinliği Üniversitemizde Gerçekleştirildi - Biruni Üniversitesi

“Fidanlar ve Çınarlar El Ele” Etkinliği Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi :
    14 Mar 2024 Perşembe
“Fidanlar ve Çınarlar El Ele” Etkinliği Üniversitemizde Gerçekleştirildi

14 Mart Tıp Bayramı Haftası dolayısıyla Üniversitemizde “Çınarlar ve Fidanlar El Ele” etkinliği düzenlendi.

Biruni Üniversitesi konferans salonunda 13 Mart 2024 Çarşamba günü saat 13:30’da düzenlenen programda tıp öğrencilerine yaşadıkları deneyim ve tecrübeleri aktarmak için uzman hekimler konuk olarak yer aldı. Programa; Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Konuk hekimler tıp öğrencileri ile gerçekleştirdiği sohbette; hekim olmanın nasıl bir ayrıcalık olduğu, hangi aşamalardan geçtikleri, nasıl iyi bir hekim olunacağı, hastalara olan doğru yaklaşım ve karşılaşılan zorluklara karşı nasıl davranılacağı en önemlisi ise birbirimize karşı iyi davranacağımızın altını çizerek öğütlerde bulundular. Tüm bunların yanı sıra tıp mesleğinin tarihçesine değinen konuk hekimler; günümüze kadar ne denli zorlu aşamalar kat edildiği, imkânsızlıkların nasıl aşıldığı, tarih boyunca bilim insanlarının sağlık hizmetlerinin gelişimi için ne denli çaba sarf ettiğini vurguladılar. Ayrıca tıp öğrencilerinin yönelttiği soruları yanıtladılar. Ardından konuk hekimler için hazırlanan teşekkür belgeleri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı tarafından takdim edildi. Program müzik dinletisi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.